Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2009 13:29 - Левски - жертва на хазартната мафия или на аматьоризма?
Автор: sportblogger Категория: Спорт   
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове:
0




Левски попадна в една от най-конфузните ситуации виждани в европейския футбол от десетилетия, ако слуховете, че клуба е станал жертва на манипулация, организирана от залагащи в азиатски букмейкъри измамници се окаже вярна.
В последните дни това е водеща новина за всички спортни, а и не само спортни издания и има защо...
Изписаха се и се изприказваха доста неща. Хвърлиха се доста обвинения – най-вече срещу собственика Т.Батков - за лакомията му, за това, че очевидно нещата с финансите на клуба не са в завидно състояние след като се съгласява толкова лесно четирима, пребити от умора футболисти (90 минути газене на оризищата на Ел Мадригал плюс пътувания в самолети) да бъдат изпратени светкавично за Казан.
Че Батков вече не е в състояние да издържа отбора е пределно ясно, че е алчен и би продал всеки по-ценен актив в момента също е ясно и дори не е интересно да се коментира.
Това, за което си струва да се пише е професионалното ниво на българските клубове. Това е което трябва да се изведе от цялата история. Казано по друг начин – представяте ли си това да се случи с играчи на Байерн Мюнхен, на Ювентус, на Ливърпул. Не – нали...А на Динамо Киев ? Пак не...А на Рубин Казан? „Не” казвате...
Това не говори добре за Левски. Никак. Това, което ми казва на мен е, че във водещия български клуб работят тотални аматьори. Които могат да бъдат изиграни по детски смешен начин. Защото всички знаем, че трансферния прозорец е затворен – НЯМА изключение за Рубин Казан, нито за Нефтчи Баку, нито за Скрита сила (Мъдрево). Трансферният прозорец е затворен за ВСИЧКИ.
Няма начин Рубин да картотекира футболисти вече играли в Шампионска лига. Едва ли на Рубин са му нужни трансфери – без в отбора да има контузени и наказани точно преди края на руското първенство. Просто не е момента. Ти водиш – някой тепърва ще се „вписва” в играта ти.
Но не на последно място – лично мнение – нито един от тези футболисти няма качествата да играе в шампиона на Русия. Погледнете тенденцията в руските отбори – купуват се бразилски, аржентински, чешки национали – хора като Колер, Вагнер Лав, Кавенаги, Дани, който дойде за 10 милиона. И наред с тях Жиката Миланов. Не е сериозно...Все пак говорим за шампиона – не за Амкар или Терек.
Ако историята се окаже „ужилване” тя ще е доста конфузна. Меко казано. Преди срещата с БАТЭ Тодор Батков се беше изхвърлил, че ако Левски отпадне от този отбор ще го е срам да се показва. Сега наистина не трябва да се показва – никога вече.
Лошото е, че това е положението на повечето ни отбори. Нивото на професионализма е това. Да припомняме ли случая от лятото, когато абсолютния футболен измамник Грег Акселрод дойде на проби в ЦСКА, откъдето ни увериха, че бил играл за ПСЖ.
В случая, той бе обличал фланелката на парижкия гранд...за да се снима с нея на трибуните преди мач на отбора. В тоя ред на мисли аз съм играл за Барселона и Ню Йорк Янкис.
Сигурен съм, че мениджърите на нашите клубове ще ми обяснят, че това са неща от които не разбирам и ще обяснят, че подобни непроверени неща се случват и с големи западноевропейски клубове.
Най-интересното е, че мога да изброя поне десет случая с утвърдени български футболисти, дори национали, които са ходили на дълги дълги проби преди да бъдат взети от западни клубове, но не мога да се сетя за тотални анонимници, които да са мамили западен клуб. Както и не мога да се сетя за случай някой да е викал на проби половината титуляри на водещ в някоя страна клуб по средата на сезона.

Честно казано подобна схема се вписва само за едно място на земята – Африка. Непроверени неща, хора, които пътуват като куфари за да бъдат трансферирани в европейски отбор, факсове от които личат милиони, посредници тук, посредници там. Впрочем, наскоро разбрах, че едно от момчетата доведено от шоумена а.к.а футболен агент Кофе Бабоне в България е стигнало до много силната младежка гарнитура на Гана.
Това може да значи, че както казват англичаните – Yes, its official - в Левски работят най-големите аматьори на света.



Тагове:   хазарт,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sportblogger
Категория: Спорт
Прочетен: 12076
Постинги: 4
Коментари: 14
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930